Het Friendship Sports Centre in 30 secondenNieuws

Iedere dag te zien op AT5! “Steun dit mooiste centrum van de wereld voor de groep die het het hardste nodig heeft.”

Als de kinderen van Only Friends trainen, schijnt altijd de zon. Ik weet gewoon dat ze hier even alles vergeten. (Dennis Gebbink)

Nieuw op het Friendship Sports Centre: Zorg voor FriendsNieuws

Zigzag Zorg voor Friends en het Friendship Sports Centre, samen sterk voor kinderen en jongeren met een beperking

Zigzag biedt vanaf 1 april 2018 “Zorg voor Friends”,  de ideale oplossing om de tijd tussen school en sport voor kinderen en jongeren met een beperking te overbruggen. Vandaag is hiertoe de overeenkomst ondertekend tussen Zigzag, directeur Petra de Jong en het Friendship Sports Centre, Algemeen directeur Etienne Spee, in bijzijn van Ingrid Keemink, directeur Zigzag, Dennis Gebbink directeur/oprichter van Only Friends en Els Bijl, Senior Beleidsmedewerker Sport en Operationele Zaken van het Centre.

Het Friendship Sports Centre, het huis van Sportclub Only Friends, het enige sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking, zocht, samen met Zigzag, verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg en Only Friends naar een ideale oplossing om de tijd tussen school en sport soepel te overbruggen. Vanaf 1 april 2018 biedt Zigzag “Zorg voor Friends”. Professioneel begeleide activiteiten en spel voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. De ideale oplossing om ouders uit Amsterdam en omgeving, zorg uit handen te nemen voordat de sportactiviteit van hun kind bij Only Friends begint.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar http://www.zorgvoorfriends.nl/ of u kunt mailen naar info@zorgvoorfriends.nl.

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen!Friendship Sports Centre eerste Sportcentrum met Keurmerk Veiligvoedsel.nl.Nieuws

Op donderdag 7 december heeft het Friendship Sports Centre als eerste sportcentrum in Nederland het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. De directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, Gert-Jan Hemmers, overhandigde het certificaat aan onze chef-kok, Peter Bak. Met het behaalde cijfer 9,6 is het Friendship Sports Centre niet alleen het eerste sportcentrum met dit keurmerk, maar heeft het tevens het hoogste cijfer van Nederland. Het FSC heeft daarme de beste horeca-keuken van Nederland!

Om het keurmerk te behalen is het Friendship Sports Centre op ruim 330 punten gecontroleerd en hebben medewerkers de HACCP cursus gevolgd en hebben zij deze ook met een ruim voldoende afgesloten: gefeliciteerd!

Uitreiking certificaat veiligvoedsel.nl

 

28 januari 2018: Amsterdam World Ergohead op het Friendship Sports CentreNieuws

Op zondag 28 januari 2018 is het weer zover. Dan vindt de 21e editie van de Amsterdam World Ergohead plaats op het Friendship Sports Centre. De Amsterdam World Ergohead is dé indoor roei wedstrijd over lange afstand.

De deelnemers die zich inschrijven voor dit evenement steunen daarmee het Friendship Sports Centre (€2,- per inschrijving). En het event is voor iedereen: van beginner tot topsporter! Je kunt deelnemen aan één van de 43 velden. Er zijn ook velden voor sporters met een beperking.

Schrijf je dus snel in via de website en hopelijk zien we je op 28 januari op het Friendship Sports Centre!

Benefit Night ’17Nieuws

Wat een ge-wel-dig-e avond was het, de Benefit Night ’17 op zaterdag 4 november!

Deze bijzondere jubileumeditie van de Benefit Night was niet mogelijk geweest zonder de inzet van:

Ivo Niehe, Humberto Tan, Esther Schouten, Stephan Geusebroek, Leona Philippo, Bryan B., Esther Pierweijer, The New Gospel Sensation, Rocq-E Harrell, het dansteam van het ROC van Amsterdam, het streetdanceteam van Only Friends, Friends at Work, Lex de Lang, GSA, Héman, Disposables.bio, Kesbeke, de vrijwilligers van Only Friends, de vrijwilligers van ABN Amro, de dames van Qui Vive en de aanbieders van de veiling- en loterij items.

Aan alle tafelkopers en gasten ontzettend bedankt, namens het Friendship Sports Centre en sportclub Only Friends!

Lucky Ajax en IBC openen nieuwe voetbalveldNieuws

Lucky Ajax wint van IBC met 24 tegen 4 de eerste wedstrijd op het volledig gerenoveerde voetbalveld van het Friendship Sports Centre. IBC is de grootste media vakbeurs ter wereld die ieder jaar plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, en organiseerde de wedstrijd om haar 50-jarig bestaan te vieren. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar het Friendship Sports Centre en de Edwin van der sar Foundation. Edwin van der Sar zelf stond op doel aan de kant van Lucky Ajax. Verder versterkten ook o.a. mister Ajax himself, Sjaak Swart, John Heitinga, John Bosman, Richard Witschge, Angelos Charisteas, Kiki Musampa en Aron Winter het team van Lucky Ajax. In de rust speelde het selectieteam van Only Friends een korte wedstrijd tegen een team dat oor de RAI was samengesteld. Het was een feestelijke opening waarin sport, blijdschap en vriendschap centraal stonden. En dat is precies waar het op het Friendship Sports Centre en bij Only Friends om draait.

OIM Aktief op het Friendship Sports CentreNieuws

Op 1 september jl. opende  OIM Aktief haar deuren op het Friendship Sports Centre. OIM Aktief biedt met haar expertise klanten de mogelijkheid om met grensverleggende orthesen, prothesen en zitvoorzieningen een actief leven te leiden. Algemeen directeur van OIM Orthopedie Jeroen Nijhuis en grondlegger van OIM Aktief Frank Jol vertellen meer over dit nieuwe merk van OIM Orthopedie.

Het belang van OIM Aktief
Jeroen Nijhuis: “We zijn enorm trots op deze lancering waaraan Frank Jol en Team Aktief ontzettend hard hebben gewerkt. Op 1 september lanceren we OIM Aktief als apart merk van OIM Orthopedie. We richten ons met OIM Aktief speciaal op klanten die ondanks hun beperking graag een actief leven willen leiden. Met het openen van een speciale vestiging voor de hoogactieve gebruiker, bieden we klanten de mogelijkheid om bewust die stap richting een hoogactief leven te zetten. OIM Aktief biedt daarnaast ook coaching en begeleiding naar een hoogactief leven.”

Een hele eer en mijlpaal
Frank Jol is de grondlegger van OIM Aktief en vertelt trots over de opening van OIM Aktief op het Friendship Sports Centre: “Het mogen werken op zo’n bijzondere locatie is een hele eer én mijlpaal in mijn carrière als ‘materiaalman’. De bedrijfsvoering wordt mij deels uit handen genomen zodat ik me volop kan toeleggen op de vakinhoud: het verder ontwikkelen van prothesen en orthesen, en het begeleiden van (top)sporters en mensen met een actieve levensstijl. Dat zijn precies de dingen die ik het leukste vind en het beste kan.

Denis Brouwer neemt afscheid van bestuur Friendship Sports CentreNieuws

 

Denis Brouwer is een jeugdvriend van Dennis Gebbink, directeur van Only Friends en oprichter van het Friendship Sports Centre. Dennis en Denis zijn samen opgegroeid en kregen later allebei een kind met een beperking. Toen Dennis Gebbink zijn droom, een eigen sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking, werkelijkheid wilde laten worden heeft Denis Brouwer daar een belangrijke rol in gespeeld. En dat is hij altijd blijven doen. Na eerst in het Bestuur van Only Friends te hebben gezeten, werd Denis Brouwer in 2013 bestuursvoorzitter van het Friendship Sports Centre. Op woensdag 6 september jl. nam hij afscheid van deze functie. Tevens ontving hij bij zijn afscheid Frans Banninck Cocq Penning, een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich op maatschappelijk niveau buitengewoon hebben ingezet voor de gemeente Amsterdam. Hij ontving deze onderscheiding van wethouder Eric van der Burg. Wij zijn Denis heel dankbaar voor alles dat hij gedaan heeft voor Only Friends en het Friendship Sports Centre.

 

Opening nieuwe voetbalveld met Lucky Ajax!Nieuws

IBC wordt 50 en dat vieren ze bij ons op het Friendship Sports Centre! Op zaterdag 16 september speelt een team van IBC een voetbalwedstrijd tegen Lucky Ajax. Voor ons is dit dubbel feest, want het is de eerste wedstrijd op ons gerenoveerde voetbalveld! Wat ons betreft een mooie manier om het veld in te wijden. En wat nog mooier is…u kunt komen kijken! Een unieke kans om Nederlandse voetballegendes te zien spelen en ons prachtige nieuwe veld te aanschouwen. De wedstrijd wordt door IBC georganiseerd om geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre en de Edwin van der Sar Foundation.

Tijd: 18:00 – 21:30 uur, de start van de wedstrijd om 18:30 uur.

Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam.

De Benefit Night is uitverkocht!Nieuws

Op 4 november 2017 organiseren wij, het Friendship Sports Centre en Only Friends, voor de vijfde keer onze Benefit Night. Een bijzondere avond waarbij we geld inzamelen om voor ervoor te zorgen dat Only Friends en het Friendship Sports Centre samen minstens 100 jaar worden. Dit jaar vieren we een jubileum, het is namelijk de vijfde Benefit Night. We zijn dan ook heel trots en dankbaar te kunnen vertellen dat alle 72 tafels zijn uitverkocht. We willen iedereen die een tafel heeft gekocht bedanken en kijken uit naar zaterdag 4 november!

Iedere Meter Telt 2017Nieuws

De tweede editie van Iedere Meter Telt zit erop! Op zaterdag 24 juni hebben deelnemers uit het hele land zich op het Friendship Sports Centre ingezet voor mensen met een beperking. Van lopen tot hardlopen en van een rolstoel tot een fiets; alles werd aangegrepen om ons motto ‘je bent goed zoals je bent!’ uit te dragen.

En dat is zeker gelukt. Anne Andrea rende voor haar broertje Stein. Stein heeft het syndroom van Down en wil graag nog heel lang blijven sporten bij Only Friends op het Friendship Sports Centre. Jan Krams is mindervalide geraakt door een beroerte en weet wat het is om langs te lijn te moeten staan. Voor Jan is opgeven geen optie: “Iedereen moet weten van het bestaan van dit unieke centrum”. Hij heeft vijf rondjes gelopen, met een stok en een uithoudingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Niek werd in zijn rolstoel een voor een door bijna alle deelnemers voortgeduwd op de atletiekbaan en kon zo ook ‘meelopen’ voor zijn eigen club Only Friends. Peter Vooijs wilde een halve marathon – 21,1 km – binnen 2 uur lopen en dat is hem gelukt. Hij liep ‘m in 1.51 en de overige 9 minuten heeft hij met Niek gelopen. En zo had iedere deelnemer een eigen verhaal, een eigen motivatie, maar een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat mensen met een beperking tot in lengte van dagen kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Het was prachtig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier invulling gaf aan dit doel. Petje af!