Het Friendship Sports Centre in 30 secondenNieuws

Iedere dag te zien op AT5! “Steun dit mooiste centrum van de wereld voor de groep die het het hardste nodig heeft.”

Als de kinderen van Only Friends trainen, schijnt altijd de zon. Ik weet gewoon dat ze hier even alles vergeten. (Dennis Gebbink)

Lucky Ajax en IBC openen nieuwe voetbalveldNieuws

Lucky Ajax wint van IBC met 24 tegen 4 de eerste wedstrijd op het volledig gerenoveerde voetbalveld van het Friendship Sports Centre. IBC is de grootste media vakbeurs ter wereld die ieder jaar plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, en organiseerde de wedstrijd om haar 50-jarig bestaan te vieren. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar het Friendship Sports Centre en de Edwin van der sar Foundation. Edwin van der Sar zelf stond op doel aan de kant van Lucky Ajax. Verder versterkten ook o.a. mister Ajax himself, Sjaak Swart, John Heitinga, John Bosman, Richard Witschge, Angelos Charisteas, Kiki Musampa en Aron Winter het team van Lucky Ajax. In de rust speelde het selectieteam van Only Friends een korte wedstrijd tegen een team dat oor de RAI was samengesteld. Het was een feestelijke opening waarin sport, blijdschap en vriendschap centraal stonden. En dat is precies waar het op het Friendship Sports Centre en bij Only Friends om draait.

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen!OIM Aktief op het Friendship Sports CentreNieuws

Op 1 september jl. opende  OIM Aktief haar deuren op het Friendship Sports Centre. OIM Aktief biedt met haar expertise klanten de mogelijkheid om met grensverleggende orthesen, prothesen en zitvoorzieningen een actief leven te leiden. Algemeen directeur van OIM Orthopedie Jeroen Nijhuis en grondlegger van OIM Aktief Frank Jol vertellen meer over dit nieuwe merk van OIM Orthopedie.

Het belang van OIM Aktief
Jeroen Nijhuis: “We zijn enorm trots op deze lancering waaraan Frank Jol en Team Aktief ontzettend hard hebben gewerkt. Op 1 september lanceren we OIM Aktief als apart merk van OIM Orthopedie. We richten ons met OIM Aktief speciaal op klanten die ondanks hun beperking graag een actief leven willen leiden. Met het openen van een speciale vestiging voor de hoogactieve gebruiker, bieden we klanten de mogelijkheid om bewust die stap richting een hoogactief leven te zetten. OIM Aktief biedt daarnaast ook coaching en begeleiding naar een hoogactief leven.”

Een hele eer en mijlpaal
Frank Jol is de grondlegger van OIM Aktief en vertelt trots over de opening van OIM Aktief op het Friendship Sports Centre: “Het mogen werken op zo’n bijzondere locatie is een hele eer én mijlpaal in mijn carrière als ‘materiaalman’. De bedrijfsvoering wordt mij deels uit handen genomen zodat ik me volop kan toeleggen op de vakinhoud: het verder ontwikkelen van prothesen en orthesen, en het begeleiden van (top)sporters en mensen met een actieve levensstijl. Dat zijn precies de dingen die ik het leukste vind en het beste kan.

Denis Brouwer neemt afscheid van bestuur Friendship Sports CentreNieuws

 

Denis Brouwer is een jeugdvriend van Dennis Gebbink, directeur van Only Friends en oprichter van het Friendship Sports Centre. Dennis en Denis zijn samen opgegroeid en kregen later allebei een kind met een beperking. Toen Dennis Gebbink zijn droom, een eigen sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking, werkelijkheid wilde laten worden heeft Denis Brouwer daar een belangrijke rol in gespeeld. En dat is hij altijd blijven doen. Na eerst in het Bestuur van Only Friends te hebben gezeten, werd Denis Brouwer in 2013 bestuursvoorzitter van het Friendship Sports Centre. Op woensdag 6 september jl. nam hij afscheid van deze functie. Tevens ontving hij bij zijn afscheid Frans Banninck Cocq Penning, een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich op maatschappelijk niveau buitengewoon hebben ingezet voor de gemeente Amsterdam. Hij ontving deze onderscheiding van wethouder Eric van der Burg. Wij zijn Denis heel dankbaar voor alles dat hij gedaan heeft voor Only Friends en het Friendship Sports Centre.

 

Opening nieuwe voetbalveld met Lucky Ajax!Nieuws

IBC wordt 50 en dat vieren ze bij ons op het Friendship Sports Centre! Op zaterdag 16 september speelt een team van IBC een voetbalwedstrijd tegen Lucky Ajax. Voor ons is dit dubbel feest, want het is de eerste wedstrijd op ons gerenoveerde voetbalveld! Wat ons betreft een mooie manier om het veld in te wijden. En wat nog mooier is…u kunt komen kijken! Een unieke kans om Nederlandse voetballegendes te zien spelen en ons prachtige nieuwe veld te aanschouwen. De wedstrijd wordt door IBC georganiseerd om geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre en de Edwin van der Sar Foundation.

Tijd: 18:00 – 21:30 uur, de start van de wedstrijd om 18:30 uur.

Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam.

De Benefit Night is uitverkocht!Nieuws

Op 4 november 2017 organiseren wij, het Friendship Sports Centre en Only Friends, voor de vijfde keer onze Benefit Night. Een bijzondere avond waarbij we geld inzamelen om voor ervoor te zorgen dat Only Friends en het Friendship Sports Centre samen minstens 100 jaar worden. Dit jaar vieren we een jubileum, het is namelijk de vijfde Benefit Night. We zijn dan ook heel trots en dankbaar te kunnen vertellen dat alle 72 tafels zijn uitverkocht. We willen iedereen die een tafel heeft gekocht bedanken en kijken uit naar zaterdag 4 november!

Iedere Meter Telt 2017Nieuws

De tweede editie van Iedere Meter Telt zit erop! Op zaterdag 24 juni hebben deelnemers uit het hele land zich op het Friendship Sports Centre ingezet voor mensen met een beperking. Van lopen tot hardlopen en van een rolstoel tot een fiets; alles werd aangegrepen om ons motto ‘je bent goed zoals je bent!’ uit te dragen.

En dat is zeker gelukt. Anne Andrea rende voor haar broertje Stein. Stein heeft het syndroom van Down en wil graag nog heel lang blijven sporten bij Only Friends op het Friendship Sports Centre. Jan Krams is mindervalide geraakt door een beroerte en weet wat het is om langs te lijn te moeten staan. Voor Jan is opgeven geen optie: “Iedereen moet weten van het bestaan van dit unieke centrum”. Hij heeft vijf rondjes gelopen, met een stok en een uithoudingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Niek werd in zijn rolstoel een voor een door bijna alle deelnemers voortgeduwd op de atletiekbaan en kon zo ook ‘meelopen’ voor zijn eigen club Only Friends. Peter Vooijs wilde een halve marathon – 21,1 km – binnen 2 uur lopen en dat is hem gelukt. Hij liep ‘m in 1.51 en de overige 9 minuten heeft hij met Niek gelopen. En zo had iedere deelnemer een eigen verhaal, een eigen motivatie, maar een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat mensen met een beperking tot in lengte van dagen kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Het was prachtig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier invulling gaf aan dit doel. Petje af!

 

 

 

FSC bij AT5 in De Straten van AmsterdamNieuws

Het Friendship Sports Centre en Only Friends waren te gast bij ‘De Straten van Amsterdam’, een programma van AT5 waarin Gülden Ilmaz, Cecile van de Grift en Waldy van Geenen de geschiedenis van Amsterdam lospeuteren uit het straatbeeld. Bekijk het item hier: https://youtu.be/8vcP7sql-rI

47 nieuwe Special Friends!Nieuws

Wij zijn heel trots te kunnen vertellen dat het Friendship Sports Centre inmiddels 120 Special Friends heeft! Dat de teller in korte tijd omhoog is geschoten hebben we te danken aan Hillen & Roosen en Bouwbedrijf Selie. Zij hebben het initiatief genomen gezamenlijk hun netwerk aan te spreken met als resultaat in één klap 47 nieuwe Special Friends erbij. Hier zijn wij heel dankbaar voor. Het zijn dit soort initiatieven die het voortbestaan van het Friendship Sports Centre mede mogelijk maken. Als veilige haven voor mensen met een beperking. Omdat ieder mens moet kunnen sporten.

 

 

 

Ajax GDag 2017Nieuws

De jaarlijkse Ajax Foundation G-dag 2017 op het Friendship Sports Centre was weer een groot succes! De hele middag stond samen met Only Friends in het teken van sport en spel en de spelers van Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen deden enthousiast mee!

Ajax Foundation

De opening werd verzorgd door Heini Otto die betrokkenen van de Ajax Foundation aan het woord liet. De Foundation maakt zich al jaren sterk voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie en heeft ook dit jaar weer voor een vlekkeloos verloop van de Gdag gezorgd. De kersverse ambassadeur, John Heitinga, genoot zichtbaar van de blijdschap op alle gezichten. “De dag staat in het teken van de kinderen. Het zijn allemaal winnaars.”, aldus Heitinga.

Doe de dab met Anouk Hoogendijk

Na het startschot konden de 600 deelnemers los! Kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking konden naar hartenlust sporten en actief bezig zijn. Ze konden bijvoorbeeld tennissen tegen Davy Klaassen, basketballen met Bertrand Traoré en kickboksen met Lasse Schöne. Tussendoor was er uiteraard voldoende tijd voor persoonlijke momenten met de Ajacieden. Handtekeningen, selfies, high fives en hier en daar zelfs een dab; hoe cool is dat! Heini Otto struinde over het terrein als reporter om iedereen even aan het woord te laten. “Dit is waar je het allemaal voor doet”, sprak een glunderende Matthijs de Ligt in zijn microfoon. Om 17.00 uur was het tijd om af te sluiten, het clublied klonk nog eenmaal door de speakers en een laatste groepsfoto werd gemaakt. Tot volgend jaar!