Het Friendship Sports Centre in 30 secondenNieuws

Iedere dag te zien op AT5! “Steun dit mooiste centrum van de wereld voor de groep die het het hardste nodig heeft.”

Als de kinderen van Only Friends trainen, schijnt altijd de zon. Ik weet gewoon dat ze hier even alles vergeten. (Dennis Gebbink)

Opening nieuwe voetbalveld met Lucky Ajax!Nieuws

IBC wordt 50 en dat vieren ze bij ons op het Friendship Sports Centre! Op zaterdag 16 september speelt een team van IBC een voetbalwedstrijd tegen Lucky Ajax. Voor ons is dit dubbel feest, want het is de eerste wedstrijd op ons gerenoveerde voetbalveld! Wat ons betreft een mooie manier om het veld in te wijden. En wat nog mooier is…u kunt komen kijken! Een unieke kans om Nederlandse voetballegendes te zien spelen en ons prachtige nieuwe veld te aanschouwen. De wedstrijd wordt door IBC georganiseerd om geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre en de Edwin van der Sar Foundation.

Tijd: 18:00 – 21:30 uur, de start van de wedstrijd om 18:30 uur.

Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam.

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen!De Benefit Night komt dichterbij!Nieuws

Op 4 november 2017 organiseren wij, het Friendship Sports Centre en Only Friends, voor de vijfde keer onze Benefit Night. Voor deze bijzondere jubileum editie is niemand minder dan Humberto Tan uw gastheer van de avond en begeleidt Stephan Geuzenbroek met zijn band diverse artiesten van internationale allure. Welke artiesten dit zijn is nog een verrassing! Ook hebben we een heerlijk drie-gangen menu met mooie wijnen voor u samengesteld. Het wordt een avond vol entertainment, lekker eten & drinken, bijzondere veilingitems en een loterij vol mooie prijzen! Komt u deze bijzondere avond met ons vieren? Uw deelname zorgt er mede voor dat kinderen en jongeren met een beperking kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Een tafel (10 personen) kost EUR 2.500,- excl. btw. Neem voor reserveringen en meer informatie contact op met Yvonne Wayper: y.wayper@friendshipsc.nl

Iedere Meter Telt 2017Nieuws

De tweede editie van Iedere Meter Telt zit erop! Op zaterdag 24 juni hebben deelnemers uit het hele land zich op het Friendship Sports Centre ingezet voor mensen met een beperking. Van lopen tot hardlopen en van een rolstoel tot een fiets; alles werd aangegrepen om ons motto ‘je bent goed zoals je bent!’ uit te dragen.

En dat is zeker gelukt. Anne Andrea rende voor haar broertje Stein. Stein heeft het syndroom van Down en wil graag nog heel lang blijven sporten bij Only Friends op het Friendship Sports Centre. Jan Krams is mindervalide geraakt door een beroerte en weet wat het is om langs te lijn te moeten staan. Voor Jan is opgeven geen optie: “Iedereen moet weten van het bestaan van dit unieke centrum”. Hij heeft vijf rondjes gelopen, met een stok en een uithoudingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Niek werd in zijn rolstoel een voor een door bijna alle deelnemers voortgeduwd op de atletiekbaan en kon zo ook ‘meelopen’ voor zijn eigen club Only Friends. Peter Vooijs wilde een halve marathon – 21,1 km – binnen 2 uur lopen en dat is hem gelukt. Hij liep ‘m in 1.51 en de overige 9 minuten heeft hij met Niek gelopen. En zo had iedere deelnemer een eigen verhaal, een eigen motivatie, maar een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat mensen met een beperking tot in lengte van dagen kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Het was prachtig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier invulling gaf aan dit doel. Petje af!

 

 

 

FSC bij AT5 in De Straten van AmsterdamNieuws

Het Friendship Sports Centre en Only Friends waren te gast bij ‘De Straten van Amsterdam’, een programma van AT5 waarin Gülden Ilmaz, Cecile van de Grift en Waldy van Geenen de geschiedenis van Amsterdam lospeuteren uit het straatbeeld. Bekijk het item hier: https://youtu.be/8vcP7sql-rI

47 nieuwe Special Friends!Nieuws

Wij zijn heel trots te kunnen vertellen dat het Friendship Sports Centre inmiddels 120 Special Friends heeft! Dat de teller in korte tijd omhoog is geschoten hebben we te danken aan Hillen & Roosen en Bouwbedrijf Selie. Zij hebben het initiatief genomen gezamenlijk hun netwerk aan te spreken met als resultaat in één klap 47 nieuwe Special Friends erbij. Hier zijn wij heel dankbaar voor. Het zijn dit soort initiatieven die het voortbestaan van het Friendship Sports Centre mede mogelijk maken. Als veilige haven voor mensen met een beperking. Omdat ieder mens moet kunnen sporten.

 

 

 

Ajax GDag 2017Nieuws

De jaarlijkse Ajax Foundation G-dag 2017 op het Friendship Sports Centre was weer een groot succes! De hele middag stond samen met Only Friends in het teken van sport en spel en de spelers van Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen deden enthousiast mee!

Ajax Foundation

De opening werd verzorgd door Heini Otto die betrokkenen van de Ajax Foundation aan het woord liet. De Foundation maakt zich al jaren sterk voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie en heeft ook dit jaar weer voor een vlekkeloos verloop van de Gdag gezorgd. De kersverse ambassadeur, John Heitinga, genoot zichtbaar van de blijdschap op alle gezichten. “De dag staat in het teken van de kinderen. Het zijn allemaal winnaars.”, aldus Heitinga.

Doe de dab met Anouk Hoogendijk

Na het startschot konden de 600 deelnemers los! Kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking konden naar hartenlust sporten en actief bezig zijn. Ze konden bijvoorbeeld tennissen tegen Davy Klaassen, basketballen met Bertrand Traoré en kickboksen met Lasse Schöne. Tussendoor was er uiteraard voldoende tijd voor persoonlijke momenten met de Ajacieden. Handtekeningen, selfies, high fives en hier en daar zelfs een dab; hoe cool is dat! Heini Otto struinde over het terrein als reporter om iedereen even aan het woord te laten. “Dit is waar je het allemaal voor doet”, sprak een glunderende Matthijs de Ligt in zijn microfoon. Om 17.00 uur was het tijd om af te sluiten, het clublied klonk nog eenmaal door de speakers en een laatste groepsfoto werd gemaakt. Tot volgend jaar!

 

Stein vlaggendrager bij Nederland-Italië!Nieuws

Tijdens de oefenwedstrijd Nederland – Italië was er voor het eerst in de geschiedenis een belangrijke rol weggelegd voor voetballiefhebbers met een beperking. De vlaggen werden gedragen door G-voetballers samen met hun broer(tje) of zus(je). De enthousiaste Stein Andrea uit Wormerveer was een van de twintig gelukkigen.

Een moment om nooit te vergeten

Stein stond gisteren samen met zijn zus Anne oog in oog met de Nederlandse voetbalinternationals. Dichter bij Oranje kun je bijna niet komen. Het was een extra spannende dag, omdat Stein de eervolle taak had een vlag op het veld vast te houden tijdens de volksliederen. Goed concentreren hoort daar bij, maar vooral genieten van het moment. Het is immers een moment om nooit meer te vergeten.

Only Friends is trots op hun vlaggendragers
De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING hebben Stein via de amateurvereniging Only Friends  benaderd om vlaggendrager te worden. Vol enthousiasme is hij het avontuur aangegaan. En wat is er mooier om zo’n moment te delen met je eigen zusje? Niks, vinden ze ook bij Only Friends. Iedereen is dan ook meer dan trots op Stein en Anne dat ze hun taak zo goed hebben vervuld. Only Friends is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen onder de noemer G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Daarom mochten Stein en andere voetballiefhebbertjes met een beperking deze wedstrijd de vlaggen dragen.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

 

FSC in Het Parool: Deel 19!Nieuws

In Het Parool van vrijdag 21 juli staat alweer deel 19 van de reeks verhalen over het Friendship Sports Centre en Only Friends: Fit met Friends in Shape. Aya (15) vond sporten altijd saai. “En ik dacht dat ik het niet kon, maar hier is het gezellig en zeggen mensen: ‘Kom op, nog een klein stukje. Je kunt het.’ Dat zei nooit iemand tegen me.” Twee keer per week sport en beweegt ze met andere kinderen met ernstig overgewicht bij Friends in Shape op het Friendship Sports Centre. Lees het hele artikel hier. Dit was het voorlopige laatste deel van de serie, het is namelijk zomerstop!

FSC in Het Parool: Deel 18Nieuws

In Het Parool van vrijdag 14 juli staat alweer deel 18 van de reeks verhalen over het Friendship Sports Centre en Only Friends: zwemmen met de Edwin van der Sar Foundation. “Een sportcentrum met zo veel faciliteiten als hier is uniek, een pareltje.” Zo is het zwembad prikkelvrij. “Geen muziek – pas als ze daaraan toe zijn, speciaal licht, geen andere zwemmers, een lift die mensen het water in helpt en een verstelbare bodem.”, vertelt Maurice Brederode (41), directeur van de Van Der Sar Foundation. Lees het hele artikel hier. Volgende week vrijdag het slot: Friends in Shape.