Friendship Sports Centre

Logo Friendship Sports Centre - horizontaal

Train de trainer!

Zaterdag 2 april was het Friendship Sports Centre the place to be op het gebied van racerunning. Het VUmc organiseerde in samenwerking met Only Friends en het Friendship Sports Centre een workshop waarbij revalidatieartsen, fysiotherapeuten en podotherapeuten uit heel Nederland training kregen van de twee Schotse experts Peter Drysdale en Janice Eaglesham. Met hulp van 4 atleten van Only Friends demonstreerden ze de verschillende trainingsmogelijkheden met de racerunner.

Wat is een racerunner?

Een racerunner is een loopfiets voor kinderen en jongeren die niet of moeilijk kunnen lopen. Hij bestaat uit een frame, zadel, borststeun, stuur en drie wielen. Met name voor kinderen en jongeren met een beperkte handfunctie is racerunning een uitkomst, omdat rolstoelsportbeoefening voor hen geen optie is. Met een racerunner kunnen zij ook sporten!

Training of sport?

Beide. Het is een goede training waarbij heel snel goede resultaten worden behaald. Maar als sport wint racerunning snel aan populariteit en er wordt hard aan de weg getimmerd om het als (inter)nationale sport op de kaart te zetten. We zijn dan ook heel blij dat we op deze dag verschillende partijen aan elkaar hebben verbonden en op deze manier kennis en ervaring hebben kunnen uitwisselen. Zo komen we weer een stap verder bij ons doel: zoveel mogelijk kinderen en jongeren met een beperking de mogelijkheid bieden te kunnen sporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven