Friendship Sports Centre

Logo Friendship Sports Centre - horizontaal

MarktstadRun en MarktstadWalk

Inschrijven

PURMEREND – Op 3 & 4 september wordt de zesde Marktstadrun en de derde MarktstadWalk gehouden. Via www.marktstadrun.nl kunnen de deelnemers voor een van de grootste sportevenementen uit Purmerend zich inschrijven voor diverse afstanden. Purmerend laat zich weer van haar sportiefste kant zien!

Verschillende afstanden

Ook dit jaar verwacht de organisatie van de Marktstadrun weer duizenden deelnemers aan de start. Op zaterdag 3 september begint het sportieve weekend met de derde MarktstadWalk. Het wandelevenement trok vorig jaar meer dan 400 deelnemers. Er zijn drie afstanden, de Family Walk van 5.7, 13 en 25 km. Inschrijven kan ook via de website of op de dag zelf. Op zondag 4 oktober is het de beurt aan de atleten om de 6e editie van de Marktstadrun te volbrengen. Vorig jaar was de halve marathon de nieuwe afstand en wegens groot succes wordt deze afstand ook dit jaar gelopen. Daarnaast is er de Kidsrun van 1.6 km en voor de volwassenen 7.2/12.8/21 km. ‘Dit jaar zetten we in op de Kidsrun en de Gezinsblad Businessrun. Scholen worden actief benaderd om mee te doen en voor de middelbare scholieren komt er ook een aparte afstand, namelijk 3 km. Voor bedrijven is het dit jaar extra aantrekkelijk om mee te doen, want we hebben speciale sponsorpakketten met allerlei leuke extraatjes. Als Purmerends bedrijf hoor je aan de start te staan met je bedrijfsteam’, aldus Michel Meijer, voorzitter van Stichting Marktstadrun.

Only Friends

Het goede doel waar de atleten voor lopen is ook dit jaar sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord, sportvereniging voor kinderen met een beperking. Veel kinderen uit Purmerend en omgeving beleven veel plezier bij Only Friends. Michel: ‘In 2015 heeft de Markstadrun maar liefst 5000 euro heeft het evenement opgebracht. Dennis Gebbink (oprichter van Only Friends) was daar enorm blij mee en liet weten dat het bedrag aan sport- en spelmaterialen wordt besteed.’

Wees er op tijd bij!

Wie zich inschrijft via de website is verzekerd van een startbewijs en betaalt minder inschrijfgeld dan bij de inschrijving op de dag zelf. ‘We zouden dit jaar weleens uitverkocht kunnen raken, met alle extra’s die we hebben. Met name door de scholen wordt heel enthousiast gereageerd. Zorg dus dat je je via de website inschrijft, zodat je niet op de dag zelf achter het net te vist. We hebben een beperkt aantal startbewijzen’, aldus Robert Teunisse namens de Marktstadrun.

Zie voor meer informatie: www.marktstadrun.nl of volg de Facebookpagina’s van de Markstadrun en de Marktstadwalk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven