We’ve got him!

Iedereen vecht om hem, maar Only Friends heeft hem! Vincent Janssen heeft op het Friendship Sports Centre een contract getekend waarmee hij zich als ambassadeur verbindt aan Only Friends. De spits van AZ treedt hiermee in de voetsporen van Marco Van Basten, de eerste ambassadeur van de door oud-voetballer Dennis Gebbink opgerichte club. Het ambassadeurschap is niet de enige overeenkomst tussen de voetballer en de oud-voetballer. Janssen is namelijk Eredivisie-topscorer, een titel die Van Basten vier keer wist te bemachtigen. Maar Janssen kan dit jaar meer titels op zijn naam zetten. Hij is ook gekozen tot Speler van het Jaar, Talent van het Jaar en wint daarmee de Johan Cruyff prijs. Hoogtepunt na hoogtepunt dus. Een rijtje waarin het ambassadeurschap van Only Friends wat ons betreft niet misstaat!

Door middel van sport het leven van kinderen kleur geven

Dat vinden de kinderen van Only Friends ook. Op woensdagmiddag 18 mei j.l. was Janssen bij ons op het Friendship Sports Centre om zijn contract met Only Friends te tekenen. Maar voordat hij plaats nam achter de perstafel, bezorgde hij de kinderen van Only Friends een onvergetelijke middag door een potje met ze mee te voetballen. ‘Toen ik tussen die kinderen stond, had ik tranen in mijn ogen. Bekende voetballers worden veel gevraagd door goede doelen. Dat er veel wordt gedaan voor de samenleving, vind ik ook hartstikke goed. Maar net als Van Basten ben ik heel kieskeurig. Hier sta ik honderd procent achter. De instelling van Dennis en Roy Gebbink en al die anderen past bij mij. Ze stoppen er ongelooflijk veel liefde en passie in. Door middel van sport kun je het leven van die kinderen kleur geven.’ Vincent Janssen tekent het contract voor zijn ambassadeurschap samen met Myron Gebbink, de zoon van Dennis Gebbink. Dit geeft het moment extra betekenis, omdat Only Friends 16 jaar geleden voor Myron is opgericht.

 

Foto: Rob de Jong (De Telegraaf)