Een gedeeld dak…

Op donderdag 23 juni, de eerste officiële tropische dag van 2016, worden op het Friendship Sports Centre met één druk op een grote groene knop in het bijzijn van wethouder Eric van der Burg 250 zonnepanelen in werking gesteld. Essent heeft de panelen bij wijze van sponsorovereenkomst op het dak van het Centre geplaatst. Op een groot scherm verschijnt direct een live feed met daarop de hoeveelheid energie die opgewekt én verbruikt wordt as we speak. En dat is in 1 dag al genoeg om het gehele zwembad te verwarmen. Nog even en we kunnen energie opwekken voor heel Amsterdam Noord.

Duurzaam engagement

Heel Amsterdam Noord is misschien wat ambitieus, maar uitbreiding is zeker gewenst. Het dak van het Centre leent zich uitstekend voor het plaatsen van meer zonnepanelen, nog 750 om precies te zijn. En die panelen kunnen van iedereen zijn. Van de buurman die op 6 hoog woont en geen dak boven zijn hoofd heeft. Of van de ondernemer om de hoek die duurzaam wil ondernemen maar ook geen plek heeft om zonnepanelen te plaatsen. Voor die bewoners en ondernemers stelt het Centre haar dak ter beschikking. Met als doel een duurzame vriendschap aan te gaan met de omgeving en mensen betrekken bij de missie van het Centre.

Het enige sportcentrum voor kinderen met een beperking

Het Friendship Sports Centre is het enige sportcentrum voor kinderen met een beperking en heeft als missie ‘kinderen en jongeren met een beperking een mooiere toekomst bieden door middel van sporten, leren en werken’. Maar bij een mooie toekomst hoort ook een gezonde omgeving en om die reden is het belangrijk op een duurzame manier met onze energie om te springen. Wethouder van der Burg: “Duurzaamheid is belangrijk voor de toekomst van onze kinderen, maar ook om geld te besparen. Zodat er meer geld kan worden vrijgemaakt voor sport. Dit sportcentrum is fantastisch, maar ik zou willen dat het niet het enige sportcentrum in Europa was voor kinderen met een beperking. Blijkbaar zijn er nog te veel plekken in Nederland waar de ‘Dennissen (Dennis Gebbink red.) van deze wereld’ tegen muren aanlopen en daar kunnen we iets aan doen.” Om de urgentie van een sportcentrum als dit duidelijk te maken is het belangrijk dat een grote groep mensen zich betrokken voelt bij het Centre en dat er een gedeelde missie voor een duurzame toekomst ontstaat. Bent u die buurman of ondernemer die de missie én het dak van het Centre wil delen? Neem contact op via info@friendshipsc.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Een gedeeld dak is halve smart!