Samen tegen eenzaamheid

Het Friendship Sports Centre is een mooie samenwerking aangegaan met de Riki Stichting, een stichting die sinds 1997 activiteiten organiseert om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen en mensen wil enthousiasmeren om meer met elkaar te doen. Een mooi doel dat het Centre omarmt.

Een dag genieten van sport en heerlijk eten

Tot half december komen ouderen van verschillende verzorgingshuizen en Zonnebloemafdelingen op uitnodiging van de Riki Stichting naar het Centre om een gezellige dag met elkaar door te brengen. Een dag die draait om samenzijn. Er wordt gevoetbald, jeu de boules gespeeld, gezwommen, gefitnest en vooral veel gepraat en gelachen. Onze eigen chef-kok bereidt een drie-gangen lunch of diner, speciaal samengesteld voor deze dag.

Twintig jaar jonger

Iedereen geniet van de beweging, de interactie met elkaar en het lekkere eten. ‘Veel van onze bewoners, vooral ook de ouderen met dementie, lijken 20 jaar jonger tijdens het sporten. Wandelstokken worden aan de kant gegooid tijdens het voetballen en er worden enthousiast penalty’s geschoten. De dames en heren in het zwembad starten spontaan watergevechten en halen mooie herinneringen op aan zwemmen tijdens hun kindertijd’, vertelt een medewerkster van Nieuw Vredeveld, zorgcentrum in Amstelveen. Plezier en dankbaarheid voeren de boventoon bij zowel de deelnemers als de organisatoren. Het is mooi om te zien hoe iedereen geniet van zo’n dag.

Bent u geïnteresseerd?

Verzorgingshuizen, ouderenorganisaties en andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jordy den Boer van het Friendship Sports Centre om de mogelijkheden voor een sportief uitje te bespreken: j.denboer@friendshipsc.nl.