Friendship Sports Centre

Logo Friendship Sports Centre - horizontaal

Bruisend weekend op het Friendship Sports Centre

In het weekend van 4, 5 en 6 november werden er drie grote evenementen gehouden op het Friendship Sports Centre: op vrijdag 4 november organiseerde het Centre in samenwerking met de Riki Stichting een diner voor 480 ouderen, op zaterdag 5 november organiseerden het Friendship Sports Centre en Only Friends voor de vierde keer hun Benefit Night en op zondag 6 november organiseerde het NOC*NSF de Talentdag. Uiteenlopende evenementen met één gemene deler: het Friendship Sports Centre op de kaart zetten als veilige haven voor mensen met een beperking.

Riki Stichting

Sinds augustus komen er op uitnodiging van de Riki Stichting regelmatig groepen ouderen naar het Centre om te sporten en een gezellige dag te beleven. Een dag die draait om sport en samenzijn. Er wordt gevoetbald, jeu de boules gespeeld, gezwommen, gefitnest en vooral veel gepraat en gelachen. Vrijdag 4 november jl. waren al deze groepen te gast tijdens een feestelijk diner, georganiseerd in samenwerking met de Riki Stichting. Speciale gast was burgemeester Van der Laan, die al langer groot fan is van Only Friends en het Centre. Hij noemt het Centre een van de mooiste dingen van Amsterdam en een parel om wat het allemaal voor kinderen doet. Nu er ook voor ouderen ruimte is voor sportactiviteiten en ontspanning is het volgens Van der Laan een ‘dubbele parel’. Ook zegde hij zijn steun aan het Centre en Only Friends toe: “Ik wil graag helpen en waar ik kan, zal ik dat doen.”

Benefit Night

Op zaterdagavond werd de Benefit Night gehouden. Een feestelijke avond met traditiegetrouw een diner, diverse optredens, een loterij en een veiling. De avond had een aantal verrassingen in petto: zo werd de uitbreiding van het partnership met de ABN-AMRO Foundation officieel getekend op het podium, bracht burgemeester Van der Laan een extra veilingitem in – een volledige dag met de burgemeester meelopen – en begon Karin Bloemen haar optreden met een prachtig lied dat ze speciaal voor het Centre en Only Friends had geschreven. Wij voelen ons enorm gesterkt door de steun van zoveel mensen.

NOC*NSF

Om 23.30 uur was de sportzaal nog in galasetting met 47 feestelijk gedekte tafels en om 9.00 uur de volgende ochtend leek het alsof er niets gebeurd was. De sportzaal was weer gewoon sportzaal en 85 sporters stonden te trappelen om zich van hun beste kant te laten zien. Er waren 15 sportbonden aanwezig, op zoek naar paralympisch talent. De spanning was voelbaar, tijdens de Talentdag van vorig jaar zijn er 13 sporters geselecteerd die uiteindelijk naar de Paralympische Spelen in Rio zijn gegaan. Een Talentdag met mogelijk grote gevolgen dus!

Een multifunctioneel sportcentrum

Het was een weekend van uitersten: van een feestavond voor 480 ouderen naar een benefietavond met een veiling en grote artiesten, naar een sportdag voor sporters met een beperking. Wij hebben dit weekend kunnen laten zien hoe multifunctioneel we zijn. “Het is ons doel om de maatschappelijke relevantie van dit geweldige complex aan te tonen en ervoor te zorgen dat het centrum optimaal gebruikt wordt. Dit is weer een mooie stap voorwaarts”, aldus Etienne Spee, algemeen directeur van het Friendship Sports Centre.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven