Samenwerking Ajax en Only Friends

Op woensdag 21 december 2016 hebben Ajax en Only Friends op het Friendship Sports Centre een handtekening gezet onder een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat de voetbalteams van Only Friends vanaf komend seizoen (2017-2018) hun wedstrijden in het officiële Ajax-tenue, met het logo van Only Friends op de mouw, gaan spelen.

Lang gekoesterde wens

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, en Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends en grondlegger van het Friendship Sports Centre, tekenden het contract voor de ogen van de voetballers van Only Friends, die nog van niets wisten. Onder luid gejuich werd bekendgemaakt dat ze vanaf volgend seizoen als echte Ajacieden het veld op mogen! Dennis: “We hebben al jaren een goede relatie met Ajax en de Ajax-Foundation. Bovendien hebben we al vele mooie projecten samen gerealiseerd, zoals de G-dag welke we ieder jaar op ons sportpark organiseren in aanwezigheid van o.a. de gehele Ajax-selectie. Dat wij komend seizoen in het Ajax-tenue mogen voetballen, daarmee gaat een lang gekoesterde wens van mijzelf maar ook van onze 250 voetballers in vervulling. Als vader, Amsterdammer en Ajacied ben ik enorm trots dat we deze overeenkomst vandaag met Ajax mogen ondertekenen. Only Friends blijft een zelfstandige organisatie. De samenwerking zal onze spelers maar ook onze sportclub in zijn geheel, veel goeds doen”.

Samen groeien

Van de Sar: “Only Friends en Ajax organiseren samen al jaren mooie activiteiten voor de voetballers en sporters met een beperking. Dat we nu door middel van deze overeenkomst ook nog hun wens van voetballen in een Ajax-tenue kunnen vervullen is natuurlijk fantastisch. De overeenkomst bevat nog meer, zogeheten, activatiemogelijkheden voor Only Friends. Daarmee hopen we dat ze als sportclub verder kunnen doorgroeien en daardoor nog meer kinderen en jongeren met een beperking de weg naar Only Friends weten te vinden. Onze trouwe partners ABN-AMRO en Adidas zijn bij de realisatie van de samenwerking zeer betrokken geweest en ik wel hen via deze weg dan ook bedanken voor hun bijdrage”.