Ajax GDag 2017

De jaarlijkse Ajax Foundation G-dag 2017 op het Friendship Sports Centre was weer een groot succes! De hele middag stond samen met Only Friends in het teken van sport en spel en de spelers van Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen deden enthousiast mee!

Ajax Foundation

De opening werd verzorgd door Heini Otto die betrokkenen van de Ajax Foundation aan het woord liet. De Foundation maakt zich al jaren sterk voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie en heeft ook dit jaar weer voor een vlekkeloos verloop van de Gdag gezorgd. De kersverse ambassadeur, John Heitinga, genoot zichtbaar van de blijdschap op alle gezichten. “De dag staat in het teken van de kinderen. Het zijn allemaal winnaars.”, aldus Heitinga.

Doe de dab met Anouk Hoogendijk

Na het startschot konden de 600 deelnemers los! Kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking konden naar hartenlust sporten en actief bezig zijn. Ze konden bijvoorbeeld tennissen tegen Davy Klaassen, basketballen met Bertrand Traoré en kickboksen met Lasse Schöne. Tussendoor was er uiteraard voldoende tijd voor persoonlijke momenten met de Ajacieden. Handtekeningen, selfies, high fives en hier en daar zelfs een dab; hoe cool is dat! Heini Otto struinde over het terrein als reporter om iedereen even aan het woord te laten. “Dit is waar je het allemaal voor doet”, sprak een glunderende Matthijs de Ligt in zijn microfoon. Om 17.00 uur was het tijd om af te sluiten, het clublied klonk nog eenmaal door de speakers en een laatste groepsfoto werd gemaakt. Tot volgend jaar!