Friendship Sports Centre

Logo Friendship Sports Centre - horizontaal

Stein vlaggendrager bij Nederland-Italië!

Tijdens de oefenwedstrijd Nederland – Italië was er voor het eerst in de geschiedenis een belangrijke rol weggelegd voor voetballiefhebbers met een beperking. De vlaggen werden gedragen door G-voetballers samen met hun broer(tje) of zus(je). De enthousiaste Stein Andrea uit Wormerveer was een van de twintig gelukkigen.

Een moment om nooit te vergeten

Stein stond gisteren samen met zijn zus Anne oog in oog met de Nederlandse voetbalinternationals. Dichter bij Oranje kun je bijna niet komen. Het was een extra spannende dag, omdat Stein de eervolle taak had een vlag op het veld vast te houden tijdens de volksliederen. Goed concentreren hoort daar bij, maar vooral genieten van het moment. Het is immers een moment om nooit meer te vergeten.

Only Friends is trots op hun vlaggendragers
De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING hebben Stein via de amateurvereniging Only Friends  benaderd om vlaggendrager te worden. Vol enthousiasme is hij het avontuur aangegaan. En wat is er mooier om zo’n moment te delen met je eigen zusje? Niks, vinden ze ook bij Only Friends. Iedereen is dan ook meer dan trots op Stein en Anne dat ze hun taak zo goed hebben vervuld. Only Friends is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen onder de noemer G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Daarom mochten Stein en andere voetballiefhebbertjes met een beperking deze wedstrijd de vlaggen dragen.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven