Iedere Meter Telt 2017

De tweede editie van Iedere Meter Telt zit erop! Op zaterdag 24 juni hebben deelnemers uit het hele land zich op het Friendship Sports Centre ingezet voor mensen met een beperking. Van lopen tot hardlopen en van een rolstoel tot een fiets; alles werd aangegrepen om ons motto ‘je bent goed zoals je bent!’ uit te dragen.

En dat is zeker gelukt. Anne Andrea rende voor haar broertje Stein. Stein heeft het syndroom van Down en wil graag nog heel lang blijven sporten bij Only Friends op het Friendship Sports Centre. Jan Krams is mindervalide geraakt door een beroerte en weet wat het is om langs te lijn te moeten staan. Voor Jan is opgeven geen optie: “Iedereen moet weten van het bestaan van dit unieke centrum”. Hij heeft vijf rondjes gelopen, met een stok en een uithoudingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Niek werd in zijn rolstoel een voor een door bijna alle deelnemers voortgeduwd op de atletiekbaan en kon zo ook ‘meelopen’ voor zijn eigen club Only Friends. Peter Vooijs wilde een halve marathon – 21,1 km – binnen 2 uur lopen en dat is hem gelukt. Hij liep ‘m in 1.51 en de overige 9 minuten heeft hij met Niek gelopen. En zo had iedere deelnemer een eigen verhaal, een eigen motivatie, maar een gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat mensen met een beperking tot in lengte van dagen kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Het was prachtig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier invulling gaf aan dit doel. Petje af!