Zwemmen op het Friendship Sports Centre​

Ervaar de voordelen van ons toegankelijke, verwarmde zwembad met een breed scala aan zwemlessen en programma’s.

Wat wij bieden

Over het zwembad


Op het Friendship Sports Centre bevindt zich een wedstrijdbad (25*15 meter) en een instructiebad (25*4,5meter) welke speciaal is uitgerust voor mensen met een beperking. Voor het lichaam van mensen met een beperking is een warm bad veel aangenamer. Het kan veel minder pijnlijk zijn om het lichaam te bewegen in een warm bad. Hierdoor is ons wedstrijdbad 29 graden en ons instructiebad zelfs 32 graden. 

Maar niet alleen de temperatuur is speciaal ingericht voor onze doelgroep. We hebben bijvoorbeeld ook een beweegbare bodem, waardoor we met speciale lichtgewicht, waterbestendige rolstoelen het bad in kunnen rijden. De bodem beweegt naar beneden en diegene die rolstoelbehoeftig is kan onder begeleiding uit de rolstoel komen.
Of het via de rolstoelen of onze tillift is, het water biedt allerlei mogelijkheden om hun spiercorset aan te sterken

Op tijdstippen dat wij ons zwembad zelf niet gebruiken verhuren wij het om inkomsten te genereren.
Enerzijds aan stichtingen die beweging voor onze doelgroep hoog in het vaandel heeft staan, zoals bijvoorbeeld de Hersenstichting, Neuro Move, Frank Jol, Revalideer Thuis.
Anderzijds verhuren wij het zwembad commercieel aan zwemscholen. Verschillende zwemscholen bieden hun zwemlessen aan in het Friendship Sports Centre, waaronder onze eigen zwemschool Neptunus. Ook Zwempret Amsterdam, Zwemschool Spetter, Swimbee, Kids Aktief, Waterbabies en Win and Swim zijn bij ons te vinden. Evenals Your Personal Swimcoach & Aqua Hero (zwemles voor volwassenen) en Zwem- en Polovereniging De Snippen.

Goed om te weten is dat het niet mogelijk is om vrij (recreatief) bij ons te komen zwemmen.

Bij het Friendship Sports Centre kunnen volwassenen met bewegingsproblemen, zoals reuma of artrose, ontspannen zwemmen in een verwarmd zwembad. Zwemmen in warm water is vaak minder pijnlijk en bevordert de mobiliteit.

Je kunt kiezen uit banen zwemmen in het wedstrijdbad (29 graden) of aqua fit oefeningen in het instructiebad (32 graden) onder begeleiding van ervaren instructeurs. De intensiteit is aangepast aan de doelgroep.

Wegens beperkte capaciteit is vooraf aanmelden bij Els Bijl noodzakelijk, graag Friendship Zwemmen erbij vermelden. 

Voor prijzen en tijden, bekijk de folder hieronder.

 

Zwemmen via zorgverleners


Zwemmen via zorgverleners in het zwembad van Friendship Sports Centre is mogelijk.

De zorgverleners die op dit moment gebruik maken van ons bad zijn Neuromove,  Revalideer Thuis (begeleid het zwemmen van mensen met hersenbeschadiging), Frank Jol (fysiotherapie in het water).

Neem contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken wat zwemmen bij het Friendship Sports Centre voor u kan betekenen.

Zwemles voor kinderen met een beperking


Het Friendship Sports Centre biedt zwemles aan voor kinderen met een beperking die gefinancierd worden via Jeugdfonds Sport Amsterdam: Friendship Zwemles.

Water kan een grote angst zijn voor ouders die kinderen hebben met een beperking, wanneer zij nog geen zwemvaardigheden hebben.

Het leren zwemmen van kinderen met een beperking vergt meer tijd dan wanneer er geen beperking aanwezig is. Soms is watervrij maken het hoogst haalbare, maar soms is een zwemdiploma behalen ook mogelijk.

Het Friendship Sports Centre biedt zwemles aan voor kinderen met een beperking vanaf 5 jaar. Vaak is dit 1 op 1, soms in kleine groepjes van maximaal 3 personen. Lessen duren een half uur. Vanwege de grote wachtlijsten voor deze kinderen, herijken we jaarlijks op welk punt in het leerproces zij staan en of er nog meer ontwikkeling in het leerproces mogelijk is.

De kosten voor de lessen kan zowel privé als via Jeugdfonds Sport plaatsvinden. Voor het laatste dient u zelf contact op te nemen met het Jeugdfonds Sport.

Op dit moment is er helaas een wachtlijst. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Dat kan. Stuur dan een mailtje naar onze collega Els Bijl via e.bijl@friendshipsc.nl en vermeld dat het over friendship zwemles gaat.



Bewegen voor senioren


Het Friendship Sports Centre heeft een mooie samenwerking met de Riki Stichting, een stichting die sinds 1997 activiteiten organiseert om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen en mensen wil enthousiasmeren om meer met elkaar te doen. Wekelijks komen er verschillende groepen ouderen naar het Friendship Sports Centre om een gezellige dag met elkaar door te brengen. Een dag die draait om samenzijn. Er wordt gezwommen, gegeten, gedronken en veel gepraat en gelachen. Het is fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten van zo’n dag. Lijkt dit u ook leuk, dan dient u contact op te nemen met de Riki Stichting.

Zwemmen met NAH


Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening en in veel gevallen bestaat er nog geen behandeling die zo’n aandoening kan stoppen of vertragen. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Door te blijven kijken hoe aandoeningen voorkomen of behandeld kunnen worden, én te zorgen dat mensen met een hersenaandoening kunnen meedoen in de samenleving.

Om dit te bereiken financiert de Hersenstichting onderzoek en innovaties, geeft ze voorlichting en ondersteunt ze mensen met een hersenaandoening om het meeste uit hun leven te halen. Bijvoorbeeld door te werken aan een passend en toegankelijk aanbod voor werk, vrije tijd en bewegen zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen. De samenwerking met het Friendship Sports Centre is hier een mooi voorbeeld van!

Els Bijl

Voor meer informatie over zwemmen op het Friendship Sports Centre kunt u contact opnemen met Els Bijl. 

Scroll naar boven