Cruyff Court

Aangepast Cruyff Court

Het Friendship Sports Centre heeft een eigen aangepast Cruyff Court! Een veld dat in het leven is geroepen om ervoor te zorgen dat kinderen in de steden meer ruimte hebben om te sporten en spelen. Cruyff Courts zijn over de hele wereld aangelegd, er ligt er zelf een in Oeganda! Overal ziet het Court er hetzelfde uit: De afmetingen zijn 42 bij 28 meter, het heeft oranje goals, er ligt een blauw hek omheen en als grootste handelsmerk een grote gele middenstip met het Cruyff Court logo erop. Op het Centre biedt sportclub Only Friends hier natuurlijk straatvoetbal aan, maar ook basketbal, tennis en handboogschieten. Daarnaast wordt het Cruyff Court veel gebruikt door broertjes en zusjes van kinderen en jongeren die bij Only Friends sporten.

De ‘Cruyff-regels’

Cruyff heeft voor de Cruyff Courts een aantal regels in het leven geroepen, 14 op precies te zijn. Deze regels zijn heilig in de sport en hangen daarom op ieder Cruyff Court. Om iedereen die sport en speelt op het Court te herinneren aan waar het om draait in sport en spel. En dat is vooral om sociale betrokkenheid, respect, creativiteit, initiatief, ontwikkeling en samenspel. Het Friendship Sports Centre en Only Friends hangen dezelfde waarden aan.

U kunt ook uw eigen evenement op het Centre organiseren, klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via evenementen@friendshipsc.nl