Foundations

Riki Stichting

Het Friendship Sports Centre heeft een mooie samenwerking met de Riki Stichting, een stichting die sinds 1997 activiteiten organiseert om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen, en mensen wil enthousiasmeren om meer met elkaar te doen. Wekelijks komen er verschillende groepen ouderen naar het Centre om een gezellige dag met elkaar door te brengen. Een dag die draait om samenzijn. Er wordt gesport, gegeten, gedronken en veel gepraat en gelachen. Het is fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten van zo’n dag.

Van der Sar Foundation

Ook heeft het Centre een samenwerking met de Van der Sar Foundation, een foundation die zich inzet voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Beweging is voor deze groep heel belangrijk, het verbetert de motoriek en het evenwicht. Op reguliere sportcentra is het echter vaak lastig voor deze mensen. Er zijn te veel prikkels en extra voorzieningen ontbreken. De Van der Sar Foundation biedt in samenwerking met Nieuw Amstelrade begeleiding in zwemmen. Het zwembad van het Centre is volledig uitgerust voor mensen met een beperking en om die reden de ideale plek voor deze doelgroep. Ook het sociale aspect is heel belangrijk. Mensen met niet aangeboren hersenletsel zijn vaak erg eenzaam en het is lastig dat te doorbreken. Contact met lotgenoten helpt en zorgt ervoor dat deze mensen uit hun isolement komen.

Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation biedt ondersteuning bij de sportdagen die door verschillende scholen worden georganiseerd op het Friendship Sports Centre. Ook beschikt het Centre over een eigen Cruyff Court: het Cruyff Court Hakim Ziyech en prijkt het logo van de Cruyff Foundation op de bussen van het Friendship Sports Centre en Only Friends. Only Friends heeft sinds jaar en dag een warme band met de Cruyff Foundation.