Foundations

Riki Stichting

Het Friendship Sports Centre heeft een mooie samenwerking met de Riki Stichting, een stichting die sinds 1997 activiteiten organiseert om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen, en mensen wil enthousiasmeren om meer met elkaar te doen. Wekelijks komen er verschillende groepen ouderen naar het Centre om een gezellige dag met elkaar door te brengen. Een dag die draait om samenzijn. Er wordt gesport, gegeten, gedronken en veel gepraat en gelachen. Het is fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten van zo’n dag.

Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening en in veel gevallen bestaat er nog geen behandeling die zo’n aandoening kan stoppen of vertragen. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Door te blijven kijken hoe aandoeningen voorkomen of behandeld kunnen worden, én te zorgen dat mensen met een hersenaandoening kunnen meedoen in de samenleving.

Om dit te bereiken financiert de Hersenstichting onderzoek en innovaties, geeft ze voorlichting en ondersteunt ze mensen met een hersenaandoening om het meeste uit hun leven te halen. Bijvoorbeeld door te werken aan een passend en toegankelijk aanbod voor werk, vrije tijd en bewegen zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen. De samenwerking met het Friendship Sports Centre is hier een mooi voorbeeld van!

Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation biedt ondersteuning bij de sportdagen die door verschillende scholen worden georganiseerd op het Friendship Sports Centre. Ook beschikt het Centre over een eigen Cruyff Court: het Cruyff Court Hakim Ziyech en prijkt het logo van de Cruyff Foundation op de bussen van het Friendship Sports Centre en Only Friends. Only Friends heeft sinds jaar en dag een warme band met de Cruyff Foundation.