Friendship Zwemles

Het Friendship Sports Centre start met Friendship Zwemles. Dat is zwemles voor kinderen met een beperking, die gebruik maken van financiering door Jeugdfonds Sport Amsterdam. Klik hier voor de folder.

Missie Friendship Zwemles
Het Friendship Sports Centre biedt zwemles aan voor kinderen met een beperking die gebruik maken van Jeugdfonds Sport Amsterdam. Er kan ingeschreven worden voor kinderen vanaf 5 jaar, waarbij ons beleid is om te starten met kinderen die wellicht ouder zijn. Indien je je inschrijft voor een kind met een beperking of rugzakje, verzoeken wij je hier eerlijk over te zijn, want alleen dan kunnen wij de juiste samenstelling van de groep realiseren. De zwemlessen van het Friendship Sports Centre zijn in eerste instantie alleen toegankelijk voor kinderen met financiering van Jeugdfonds Sport Amsterdam.

Doelstelling Friendship Zwemles
Leren zwemmen heeft als doel, kinderen vaardigheden te laten verkrijgen en te beheersen, -om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad. Zelfredzaamheid in het water en daar waar het kan het behalen van het Zwem ABC. Voor kinderen met een beperking zullen deze vaardigheden wellicht ten delen ontwikkeld kunnen worden.

Belangrijk is dat veiligheid, zelfredzaamheid en plezier centraal staan, ook al kan dat voor sommigen alleen bereikt worden door middel van hulp van anderen.

Inhoud
Er wordt gezwommen in een groep van maximaal  2 of 3 kinderen. De zwemles in het water duurt 30 minuten. Er wordt gezwommen volgens een bepaalde methodiek (conform de systematiek van de ENVOZ).

Kosten
Een privéles kost €27,50 (ex btw) per 30 minuten les.

Wanneer
Er zijn 3 momenten in de week waarop er gezwommen kan worden. Na inschrijving zal er met ouder/verzorger overlegd worden wat het meest geschikte moment is, het Centre zal uiteraard de groepsindeling en synergie in groep de gaten houden. Hoewel er in het water niet echt sprake zal zijn van samenwerken is in een groep wederzijds respect van groot belang.

DAGSTARTEINDE 
Maandag15.0015.30Half Instructiebad
Maandag15.0015.301 baan Wedstrijdbad
Maandag15.3016.00Half Instructiebad
Maandag15.3016.001 baan Wedstrijdbad
    
Dinsdag15.0015.30Half Instructiebad
Dinsdag15.3016.00Half Instructiebad
Dinsdag16.0016.30Half Instructiebad
Dinsdag16.3017.00Half Instructiebad
    
Woensdag13.0013.30Heel Instructiebad
Woensdag13.0013.301 baan Wedstrijdbad
Woensdag13.3014.00Heel Instructiebad
Woensdag13.3014.001 baan Wedstrijdbad
Woensdag14.0014.30Heel Instructiebad
Woensdag14.0014.301 baan Wedstrijdbad
    

Aanmelden
Je kunt je gemakkelijk opgeven door een e-mail te sturen aan Monique Hogenhuis via m.hogenhuis@friendshipsc.nl. Ouders van kinderen die via Jeugdfonds Sport Amsterdam sporten, kunnen hun kind via Stichting Sina opgeven. Vermeld in het opmerkingenveld dat het om een aanvraag voor kind met beperking gaat.

Uiteraard is het ook mogelijk een aanvraag in te dienen via één van de meer dan 1000 intermediairs/hulpverleners in de stad. Op elke school is er een ouder – kind – team-medewerker, gymleraar of kan ook via sociaal werker, huisarts etc. die de aanvraag in gang kan zetten/ondersteunen.

Licentie
Het Friendship Sports Centre heeft een licentie van de ENVOZ, de lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzers. Alle onderwijzers hebben een VOG en hebben het document de Gedragscode sociale veiligheid – van de Gemeente Amsterdam ondertekend. Ook heeft het Friendship Sports Centre een vertrouwenspersoon, Yvonne Wayper; y.wayper@friendshipsc.nl.

Visie Friendship Sports Centre
‘Het Friendship Sports Centre, het enige centre ter wereld gebouwd voor mensen met een beperking.’

Ieder kind moet kunnen sporten. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt. Onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen met een beperking hebben dit extra hard nodig, maar kunnen niet meekomen op een gewone sportclub.

Is er voor deze kinderen ook ergens een plek om te groeien? Gelukkig wel. Op het Friendship Sports Centre. Het enige sportcentrum ter wereld, waar wekelijks 2.000 kinderen met een beperking sporten. Maar er is meer dan sport alleen. Het Friendship Sports Centre is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen, maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om op de arbeidsmarkt te komen. Het Friendship Sports Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om unieke talenten te ontwikkelen, omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.