Friends at Work (dagbesteding)

Werken op het Friendship Sports Centre
Het Friendship Sports Centre is meer dan sport alleen. Het is ook een werkleerbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte willen net als valide kinderen later gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Het Friendship Sports Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat werken en leren een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Voor jongeren met een PGB – persoonsgebonden budget – biedt het Centre sinds september 2016 dagbesteding aan. Wij noemen dat Friends at Work. Inmiddels werken er 10 jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op het Friendship Sports Centre. Zij zijn (in wisselende samenstellingen) aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag en worden begeleid door Renate en Femke.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?
Het werk dat Friends at Work doet is heel veelzijdig. Zo ondersteunen ze ons horecateam in zowel de keuken (koekjes bakken, afwas doen) als bij het serveren van lunches tijdens evenementen. Maar ook helpen ze bij de schoonmaak en andere facilitaire klussen als de was doen, strijken en vouwen. Ook wordt er tijd besteed aan de ontwikkeling van de creatieve kant door middel van zelf een kunstwerk maken (dat wordt geveild tijdens de jaarlijks terugkerende Benefit Night). Het Friendship Sports Centre is  een unieke sportaccommodatie, dus er wordt vanzelfsprekend ook gesport (zwemmen en fitness) én helpt Friends at Work bij diverse sportclinics.

De dagbesteding is dus een combinatie van werken, leren en creatieve activiteiten en erop gericht de kandidaten – natuurlijk binnen hun mogelijkheden en belastbaarheid – volwaardige taken te laten verrichten.

Voor meer informatie over Friends at Work kunt u contact opnemen met Els Bijl via e.bijl@friendshipsc.nl of bel met 020 333 1234.