Friends at Work (dagbesteding)

Het Friendship Sports Centre en Sportclub Only Friends zijn meer dan sport alleen. Het Centre is ook een werk- leerbedrijf voor jongeren met een beperking of chronische ziekte.

Jongeren met een beperking of chronische ziekte willen net als valide kinderen zo gewoon mogelijk mee draaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Het Friendship Sports Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat werken en leren een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Friends at Work
Sinds 2016 is Friends at Work het werk- leerbedrijf binnen een veilige dagbesteding setting die werkzaamheden verricht in en om het Friendship Sports Centre. Het werk dat Friends at Work doet is heel veelzijdig. Zo ondersteunen ze het facilitaire team in onderhoudswerkzaamheden, groenvoorziening, schoonmaak en klussen als de was, strijken en vouwen. De deelnemers ondersteunen ons horecateam in zowel de keuken als achter de bar.

Op het Centre vinden vele verschillende events plaats. De deelnemers van Friends at Work werken mee tijdens de voorbereidingen, tijdens het event, geven rondleidingen, sportclinics en soms presentaties: op deze manier horen zij overal bij.

Er is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en wordt er tijd besteed aan de ontwikkeling van de creatieve kant door kunstwerken te maken die geveild worden tijdens de jaarlijks terugkerende Benefit Night. Het Friendship Sports Centre is een unieke sportaccommodatie, dus er wordt vanzelfsprekend ook gesport, gezwommen en aan fitness gedaan door de jongeren van Friends at Work.

De dagbesteding is dus een combinatie van werken, leren en creatieve activiteiten en erop gericht de kandidaten – natuurlijk binnen hun mogelijkheden en belastbaarheid – volwaardige taken te laten verrichten.

Voor wie
Friends at Work is er voor jongeren met een PGB (persoonsgeboden budget) in de leeftijd tussen de 18 en 25 jaar. Zij zijn (in wisselende samenstelling) aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en worden dagelijks begeleid door twee professionals.

Bij Friends at Work komen jongeren die stage lopen vanuit het speciaal onderwijs of jongeren die uitgestroomd zijn en hun loopbaan vervolgen bij Friends at Work.

Handige handen voor uw bedrijf!
Op zoek naar handige handen? Dan bent u bij de deelnemers van Friends at Work aan het juiste adres! Heeft uw bedrijf klusjes die steeds maar blijven liggen? Bijvoorbeeld inpakwerkzaamheden het sorteren van materiaal of vouw werkzaamheden of andere klusjes waar u niet aan toe komt? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de klusjes gedaan worden!

Contactgegevens
Voor meer informatie over Friends at Work kunt u contact opnemen met Ramona Moorman via r.moorman@friendshipsc.nl of bel met 020 333 1234.