Ieder Tikkie Telt!Nieuws


Dit jaar zou een prachtig jubileumjaar moeten zijn met het 20-jarig bestaan van Only Friends en het 10-jarig bestaan van het Centre. Maar door de coronacrisis ziet de wereld er op het moment anders uit.

Het Centre is stil en leeg: we kunnen geen gasten ontvangen waardoor onze inkomsten tot nul zijn gedaald. Dat is een grote klap voor ons. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Want het Centre is zo belangrijk voor de kinderen van Only Friends die zo graag in de voor hen veilige omgeving willen blijven sporten.

We kunnen uw hulp goed gebruiken om deze moeilijke periode door te komen! Steun ons en doe mee aan de Tikkie actie:

https://tikkie.me/pay/Friendship/hjmfpXxvvqPGKQaMxF7qEj

Tik ‘m door naar al je vrienden!

Onze dank is groot!
Ieder Tikkie Telt
Als de kinderen van Only Friends trainen, schijnt altijd de zon. Ik weet gewoon dat ze hier even alles vergeten. (Dennis Gebbink)

Zwembad gefaseerd weer openNieuws

Stapsgewijs komt Nederland uit de ‘intelligente lockdown’. Wij volgen de berichtgeving op de voet en waar het kan, zullen wij ook langzaamaan onze deuren weer openen.

Het kabinet heeft besloten dat er bijvoorbeeld weer gezwommen mag worden. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Zo wordt er sinds deze week, gefaseerd, weer gezwommen. Natuurlijk volgens de regels en protocollen die zowel de ZBB (Zwembad Branche) als het Friendship Sports Centre hebben opgesteld.

Klik hier voor ons protocol en hier voor een overzicht van de taken van de Coronomedewerker (van het Friendship Sports Centre).

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op via info@friendshipsc.nl of telefonisch op 020 333 1234.

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen!Koffie met een bijzonder verhaalNieuws

Op het Friendship Sports Centre sporten wekelijks 2.000 mensen met een beperking, jong en oud. Verdeeld over 25 sporten is iedereen bij ons uniek met zijn/haar eigen verhaal. Bij ons geldt:

Je bent goed zoals je bent.

Met trots presenteren wij onze Friendship Sports Centre koffie.

Samen met de Verdi Koffie Groep hebben wij een heerlijke en ambachtelijke koffie van hoge kwaliteit ontwikkeld. Het is een koffie met een sterk karakter door de krachtige kruidige ondertonen van onder andere kruidnagel en steranijs. De smaak wordt gekenmerkt door subtiele bitters, een licht zuurtje en een afdronk met een tintje karamel. Deze combinatie zorgt voor een complexe en complete blend. De bittergraad van de koffiebonen is laag en de intensiteit gemiddeld.

Terwijl u geniet van deze koffie steunt u ook onze sporters.

De koffie is per 4 stuks te koop. Een zak (bonen) weegt 1 kilo en kost €18,10 per stuk. De koffie wordt gratis bij u thuis bezorgd.

Friends @ Work deelnemer Demi met de speciale Friendship Sports Centre koffie

Bestellen is eenvoudig! Vul hieronder het formulier in, geef aan hoeveel pakken koffie u wilt bestellen (per 4 stuks), betaal via iDEAL en de koffie wordt door Verdi gratis naar uw huis gestuurd.

Koffie bestellen

  • Prijs: 72,40 € Aantal:

Friendship Sports Centre geslotenNieuws

Zondagmiddag is er een spoedoverleg geweest tussen het kabinet en zorgorganisaties. Er is besloten dat onder meer alle sportclubs en horeca-ondernemingen per direct worden gesloten voor bezoekers. Dit geldt voor heel Nederland tot en met maandag 6 april en daarom heeft het Friendship Sports Centre ook de deuren gesloten. De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. Wij volgen de instructies van de overheid op en willen benadrukken dat de gezondheid van onze bezoekers de hoogste prioriteit heeft.

We houden het nieuws nauwlettend in de gaten. Wanneer de situatie verandert, nemen we vanzelfsprekend de nodige maatregelen en brengen we onze gebruikers en bezoekers hiervan op de hoogte.

Zorg goed voor jezelf en de mensen om jou heen. Wij hopen iedereen weer spoedig te mogen ontvangen. 

Opnieuw groot succes Benefit NightNieuws

Op zaterdag 16 november vond op het Friendship Sports Centre alweer voor de zevende keer de Benefit Night plaats. Het beloofde een bijzondere avond te worden, en een bijzondere avond werd het! Er is maar liefst €733.000,- opgehaald!

Zo’n 800 gasten beleefden een avondvullend programma met optredens van onder andere Berget Lewis en Edsilia Rombley. Maar ook was er een optreden van Older Friends, die samen met Esther Pierweijer de avond mochten openen. Alle artiesten werden begeleid door het New Amsterdam Orchestra en het ZO! Gospel Choir. De presentatie lag opnieuw in handen van Humberto Tan en Esther Schouten.

Ook was er een bijzondere gast, Bibian Mentel. Bibian draagt het Friendship Sports Centre een warm hart toe en tijdens de Benefit Night maakte zij bekend dat haar eigen stichting, de Mentelity Foundation, een bijzondere samenwerking aangaat met het Centre en prothesemaker Frank Jol. Vanaf 1 januari 2020 kunnen mensen een voet ‘lenen’ in de ‘voetotheek’. Klik hier om meer hierover te lezen.

Bibian Mentel inspireert de 800 gasten met haar verhaal

De Benefit Night kan niet plaatsvinden zonder de tomeloze hulp en inzet van leveranciers, partners, artiesten, tafelkopers, veilingkopers (en inbrengers), loterij kopers én natuurlijk alle vrijwilligers. Dit jaar waren dat er ruim 150.

Op naar de 8e editie in 2020, maar eerst nog even nagenieten van deze prachtige avond!

Eric van der Burg schenkt Sportpenning aan het Friendship Sports Centre!Nieuws

We zijn vereerd en dankbaar dat Eric van der Burg ons afgelopen donderdag de Penning Sportraad Amsterdam 2019 heeft geschonken nadat hij deze kreeg uitgereikt.

Samen met Eric van der Burg en 3 anderen waren wij genomineerd om de penning te ontvangen. Eerder deze week schreef hij al mooie woorden op Twitter over onze nominatie: “Ik ben zeer vereerd, heb mij altijd met liefde voor de sport en de stad ingezet. Een van de andere kandidaten is het Friendship Sports Centre en zij verdienen hem meer dan ik want hoe men daar het verschil weet te maken en zo veel levensvreugde weet te geven is meer dan bewonderenswaardig.”

De Penning Sportraad Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam.

We zijn Eric enorm dankbaar voor dit geweldige gebaar!

#samensterk

Release ‘Je bent goed zoals je bent’!Nieuws

DE OFFICIËLE RELEASE van de clip ‘Je bent goed zoals je bent’! Het ‘Friendshipnummer’ geschreven en gezongen door Chiara Spee, speciaal voor de kids van Only Friends die op het Friendship Sports Centre sporten.

We zijn trots om deze geweldige clip met jullie te kunnen delen!

Je kunt de clip bekijken via onderstaande link naar ons YouTube kanaal.

https://youtu.be/iyqQA-DtJ6E

Moederdagconcert Bryan B & Friends op het Friendship Sports CentreNieuws

Op zoek naar een passend cadeau voor je moeder voor Moederdag? Ook dit jaar organiseert het Friendship Sports Centre een Moederdagconcert met Bryan B. en wel op zondag 12 mei 2019.

Laat je verrassen door een zelfgemaakte High Tea en geniet van de heerlijke muziek die ‘huisartiest’ en vriend van het Friendship Sports Centre, Bryan B. ten gehore brengt. Bryan neemt net als vorig jaar weer Friends mee die samen met hem zullen zingen. De voetjes zullen zeker weer van de vloer gaan!

De toegangsprijs per persoon is €49,50 (incl btw). Dit is inclusief High Tea en optreden van Bryan B. & Friends.

Reserveer nu je plek of tafel via evenementen@friendshipsc.nl. Stuur voor meer informatie een email of bel met 020 333 1234.

Eerste prijs voor het Friendship Sports CentreNieuws

Het Friendship Sports Centre heeft de eerste prijs gewonnen van de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds (regio Amsterdam-Noord)! Hiermee ontvangen we een financiële bijdrage van €5.000,- waarmee we onze zwembadrolstoelen kunnen vervangen.

‘Help Nederland Vooruit’ was een actie waarbij mensen op het Friendship Sports Centre konden stemmen. Wij willen dus iedereen ontzettend bedanken die de afgelopen weken hebben gestemd én ons bericht hebben gedeeld met vrienden en familie die op hun beurt ook weer hebben gestemd op ons.

En natuurlijk bedanken we het ING Nederland Fonds voor het initiatief om lokale initiatieven een steuntje in de rug te geven!

Vriendenloterij Goed Geld Gala 2019Nieuws

Het Friendship Sports Centre was maandag 11 februari te gast bij het jaarlijkse Vriendenloterij Goed Geld Gala 2019. De locatie dit jaar was midden in Amsterdam, in het prachtige Scheepvaartmuseum.

De VriendenLoterij steunt Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving. In 2018 ontvingen 54 goede doelen een bedrag om hun fantastische werk door te kunnen zetten! Dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij schenkt zij zo’n 61 miljoen euro aan deze goede doelen.

Het Friendship Sports Centre heeft opnieuw een mooie financiële bijdrage ontvangen waarmee we ons fantastische werk kunnen voortzetten. Wij zijn de Vriendenloterij en haar deelnemers natuurlijk meer dan dankbaar!