Vacature: zweminstructeur gezocht!Nieuws

Heb jij affiniteit met zwemmen, ben jij een zwemmer, ben jij een zwemonderwijzer en wil je werken
op een bijzondere plek in een zwembad met warm water, dan zoeken wij jou!


Het Friendship Sports Centre heeft verschillende zwempartners die gebruik maken van de faciliteiten
van het Centre. De verschillende zwemactiviteiten bestaan uit: zwemlessen voor kinderen met een
beperking, Friendship Zwemmen, aqua fit lessen, banen zwemmen voor volwassenen met
problemen aan het bewegingsapparaat, begeleiding van zwemactiviteiten voor ouderen
(verpleeghuizen en afdelingen van de Zonnebloem) en zwemmen met bewoners van een
zorgcentrum. Naast deze activiteiten heeft het Friendship Sports Centre sinds september 2022 ook
een eigen zwemschool, te weten Zwemschool Neptunus.

Denk jij dat jij de aangewezen persoon bent om ons (zwem) team te komen versterken? Lees dan hier snel de vacature en reageer!

Bij interesse graag mailen naar Els Bijl: e.bijl@friendshipsc.nl (voorzien van CV en motivatie).

Als de kinderen van Only Friends trainen, schijnt altijd de zon. Ik weet gewoon dat ze hier even alles vergeten. (Dennis Gebbink)

FSC start eigen zwemschool: NeptunusNieuws

Met trots kondigen wij aan dat het Friendship Sports Centre een eigen zwemschool is gestart! De zwemschool waar je kind met plezier naar het diploma zwemt!

Op het Centre maken al jarenlang zwempartners gebruik van het badwater door zwemlessen aan kinderen aan te bieden. Doordat er nu ruimte vrij kwam, is er besloten om een eigen zwemschool op te zetten. Collega’s Els Bijl en Monique Hogenhuis zijn hier met vol enthousiasme ingesprongen en met succes! Sinds de start enkele weken geleden groeit het aantal leden en zwemmen de kinderen met veel plezier bij deze leuke zwemschool.

Wil je meer informatie over Zwemschool Neptunus of direct inschrijven? Neem dan snel een kijkje op de website.

Ik wil graag jullie nieuwsbrief ontvangen!  Prachtige opbrengst Benefit Night 2022Nieuws

  Op zaterdag 8 oktober was het na een afwezigheid 2 jaar eindelijk weer zover: we konden weer een Benefit Night organiseren! En iedereen had er enorm veel zin in en het werd ook een bijzondere avond met een prachtige opbrengst! Samen met iedereen die het Friendship Sports Centre en Sportclub Only Friends een warm hart toedraagt, is er maar liefst €624.750,- opgehaald!

  Foto: Alyssa van Heyst

  Dit jaar werd onze jaarlijkse benefietavond gepresenteerd door niemand minder dan Karin Bloemen. En wat deed zij dat fantastisch! Geholpen door twee collega’s van Friends at Work, Sheneeva en Shenelva, namen zij de ruim 800 gasten mee door het bomvolle programma. Met optredens van niemand minder Tim Akkerman, CB Milton, Esther Pierweijer, Berget Lewis, Bryan B., Beatrix Pipe and Drum, en Chiara Spee. Net als voorgaande jaren werden de artiesten ondersteund door het ZO! Gospel Choir en zongen zij zelf ook nog een swingende medley. Uiteraard onder leiding van Stephan Geusebroek en zijn New Amsterdam Orchestra.

  Ook dit jaar vond er weer een veiling plaats met onze ‘huisveilingmeester’ Johan van Streun. Met zijn ervaring wist hij de veilingitems beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven, weer goed aan de man te brengen. En samen met de opbrengst van de tafelverkoop en de loterij, werd aan het eind van de avond een cheque gepresenteerd met een schitterend bedrag.

  Foto: Alyssa van Heyst

  Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan deze succesvolle avond: leveranciers, vrijwilligers, artiesten, bedrijven die kavels ter beschikking hebben gesteld, tafelkopers en hun gasten. Deze avond wordt georganiseerd voor alle sporters met een beperking die in een veilige omgeving willen blijven sporten. De volledige opbrengst gaat ook naar hen toe. Op naar de 100 jaar!

  Sheneeva en Chenelva bij Ivo op ZondagNieuws

  Op zondag 10 april was er een bijzonder item bij het programma Ivo op Zondag: onze toppers Sheneeva en Chenelva werden door vriend van het Friendship Sports Centre Ivo Niehe, geïnterviewd. Het is een prachtig en intiem portret geworden van deze Siamese tweeling. Ooit naar Nederland gekomen om te worden gescheiden, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Nu leven zij volgens het motto van Bibian Mentel: denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.

  Bekijk hier het item

  Virtueel zwemmen met dolfijnen start weer!Nieuws

  Binnenkort start er weer een nieuwe reeks therapiesessies ‘Virtueel zwemmen met dolfijnen’ op het Friendship Sports Centre. In samenwerking met Only Friends, Stichting SAM en The Dolphin Swim Club wordt deze baanbrekende training (8x) aangeboden.

  Al geruime tijd bestaat er een grote interesse in de therapeutische effecten van dolfijn therapiesessies. Deze training/therapie is ontwikkeld voor kinderen met autisme, syndroom van Down of aanverwante stoornissen. In de sessies wordt er ontspannen, speels en educatief geleerd en een heleboel plezier beleefd.

  Wij zijn ontzettend blij dat we deze therapie in ons zwembad kunnen aanbieden en kijken uit naar de sessies die gepland staan.

  Voor meer informatie kun je kijken op www.stichtingsam.nl of een email sturen aan info@stichtingsam.nl. Klik hier voor de flyer.

  Impressie Zwemmen met dolfijnen

  Zwembad open voor zwemlessenNieuws

  Het zwembad op het Friendship Sports Centre is open voor diverse lessen. Naar aanleiding van de recente persconferentie rondom Corona is er een aangepast zwembadprotocol opgesteld.

  Wij volgen nauwgezet de maatregelen van het RIVM en de zwembadbranche. Het bijhorende zwembadprotocol vindt u hier (versie 10.2 met ingang van 18 februari 2022).

  Het Friendship Sports Centre staat ouders weer toe om hun kinderen (indien nodig) te begeleiden naar de kleedruimte en te assisteren bij aan- en uitkleden, echter als kinderen dit zelf kunnen heeft het de voorkeur dat kinderen zich zelf aan en uitkleden.

  Nieuw op het Centre: Friendship ZwemlesNieuws

  Het Friendship Sports Centre breidt haar zwemaanbod uit. Speciaal voor kinderen met een beperking wordt op kleinschalige basis ‘Friendship Zwemles’ aangeboden.

  De Friendship Zwemles is bedoeld voor kinderen met een beperking. Kinderen die via Jeugdfonds Sport Amsterdam sporten hebben voorrang. Deze ouders kunnen hun kind via Stichting Sina opgeven. Vermeld in het opmerkingenveld dat het om een aanvraag voor kind met beperking gaat. Sport je kind niet via het Jeugdfond Sport Amsterdam, dan kun je je kind aanmelden door een e-mail te sturen naar Monique Hogenhuis via m.hogenhuis@friendshipsc.nl.

  Klik hier voor meer informatie.

  Het Friendship Sports Centre is trots dat zij de mogelijkheid bieden om te leren zwemmen aan een doelgroep die geen plek vindt in het reguliere zwemonderwijs.

  Koffie met een bijzonder verhaalNieuws

  Op het Friendship Sports Centre sporten wekelijks 2.000 mensen met een beperking, jong en oud. Verdeeld over 29 sporten is iedereen bij ons uniek met zijn/haar eigen verhaal. Bij ons geldt:

  Je bent goed zoals je bent.

  Met trots presenteren wij onze Friendship Sports Centre koffie.

  Samen met de Verdi Koffie Groep hebben wij een heerlijke en ambachtelijke koffie van hoge kwaliteit ontwikkeld. Het is een koffie met een sterk karakter door de krachtige kruidige ondertonen van onder andere kruidnagel en steranijs. De smaak wordt gekenmerkt door subtiele bitters, een licht zuurtje en een afdronk met een tintje karamel. Deze combinatie zorgt voor een complexe en complete blend. De bittergraad van de koffiebonen is laag en de intensiteit gemiddeld.

  Terwijl u geniet van deze koffie steunt u ook onze sporters.

  De koffie is per 4 stuks te koop. Een zak (bonen) weegt 1 kilo en kost €19,95 per stuk. De koffie wordt gratis bij u thuis bezorgd.

  Friends @ Work deelnemer Demi met de speciale Friendship Sports Centre koffie

  Bestellen is eenvoudig! Vul hieronder het formulier in, geef aan hoeveel pakken koffie u wilt bestellen (per 4 stuks), betaal via iDEAL en de koffie wordt door Verdi gratis naar uw huis gestuurd.

  Koffie bestellen

  • Prijs: € 79,80
  • Prijs: € 0,00 Aantal:
  • € 0,00
  • € 0,00

  Geannuleerde Benefit Night in de persNieuws

  Helaas kon door de verscherpte Coronamaatregelen onze jaarlijkse Benefit Night opnieuw niet doorgaan. De landelijke pers besteedde hier aandacht aan, want we vonden toch nog een goede plek waar al ons eten naartoe kon gaan.

  RTL Boulevard (vanaf 6:25 minuten)

  Het Parool

  AD

  De Telegraaf (Premium artikel)

  Geen Benefit Night 2021Nieuws

  Zaterdag 13 november 2021. Het had een prachtige memorabele avond moeten worden: de achtste Benefit Night. Na afwezigheid van een jaar vanwege Corona, zouden we dit jaar groots uitpakken. De zaal was gereed, het orkest onder leiding van Stephan Geusebroek had met artiesten als Berget Lewis en Ellen ten Damme al gerepeteerd. De ruim 150 vrijwilligers waren er klaar voor. Zaterdag 13 november zouden wij bijna 900 gasten ontvangen in onze sporthal. Omgetoverd tot feestzaal waar een bijzondere avond zou plaatsvinden: onze fondsenwervende avond, de Benefit Night.

  Maar het heeft niet zo mogen zijn. Vrijdagavond was er weer een persconferentie. En opnieuw eentje die wij niet gauw zullen vergeten. Na ruim anderhalf jaar waarin wij met alle uitdagingen die de maatregelen met zich meebrengen, ons Centre overeind proberen te houden, was er daar opnieuw een tegenslag. Wat de hele dag al in de lucht hing, werd werkelijkheid: geen Benefit Night.

  Maandenlange voorbereiding, de tomeloze inzet van collega’s van zowel het Centre als Only Friends, maar ook zeker van al die vrijwilligers: het heeft niet zo mogen zijn. Dit jaar geen Benefit Night. En dat nieuws kwam hard binnen.

  Maar om met de woorden van Dennis Gebbink, oprichter van het Friendship Sports Centren en Only Friends, te spreken: kin omhoog, borst vooruit en gezond verstand. Wij rechten onze rug en ook hier komen wij overheen. En we hopen samen met een ieder die het Centre en Only Friends liefheeft.

  Wil je ons steunen? Doe dan een donatie via onze website. Wij kunnen alle steun goed gebruiken. Zeker nu.